Συμβολική κατάληψη του κινηματογράφου «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. «Καταλάβαμε ότι δεν μας αρκεί ένα τηλεμάθημα, μια προβολή, μια αίθουσα, ένα αφιέρωμα, μια παραίτηση, να αποσυρθεί ένας νόμος, ή να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση» τονίζουν σε εκτενές κείμενό τους.

«Επιλέξαμε να καταλάβουμε το Ολύμπιον για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε να συναντηθούμε με όσες/ους κατοικούν σε αυτήν την πόλη και να συνδέσουμε τους αγώνες μας. Ανοίγουμε για μία μέρα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα κλειστό κτίριο στο κέντρο της πόλης – και οικειοποιούμαστε λίγο από ό,τι μας κλέβουν καθημερινά. Υπάρχει ένας πλούτος σχέσεων, συναισθημάτων και εκπαιδευτικών διαδικασιών που βρίσκεται στους ίδιους τους αγώνες μας. Αυτούς τους αγώνες που κάνουμε για να ακυρώσουμε στη πράξη έναν νόμο που έρχεται να θέσει περεταίρω καταπιέσεις στις ζωές μας» τονίζουν σε εκτενές κείμενό τους φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου, ενώ καταλήγουν λέγοντας:

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση αποφασίσαμε να συναντηθούμε, αρνούμενοι/ες να αποδεχτούμε αυτό που μας σερβίρεται ως αναπόφευκτο. Αποφασίσαμε να καταλάβουμε τα άδεια πανεπιστήμια και να τους δώσουμε ζωή, να σταματήσουμε τα αποστειρωμένα τηλεμαθήματα και να αρχίσουμε πραγματικά εκπαιδευτικές και κοινωνικές διαδικασίες με συνελεύσεις, συζητήσεις, προβολές και διαδηλώσεις.

Δείτε επίσης:  Ευρωκοινοβούλιο: Υπερψηφίστηκε τροπολογία – πρόταση των Παπαδημούλη και Κούλογλου που καλεί την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα εδάφη της Βόρειας Συρίας

Αποφασίσαμε να καταλάβουμε και αυτό το κτίριο στο κέντρο της πόλης, θέλωντας να δηλώσουμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο της κοινωνικής ζωής και αφορά τους/τις πάντες.

Καταλάβαμε ότι δεν μας αρκεί ένα τηλεμάθημα, μια προβολή, μια αίθουσα, ένα αφιέρωμα, μια παραίτηση, να αποσυρθεί ένας νόμος, ή να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας.

Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση

Διαβάστε επίσης 

Μακρινίτσα: Σπαραγμός στις κηδείες – Θρήνος και μοιρολόγια για τα αδέρφια που δολοφονήθηκαν (pics, video)

Αθλητές ενόργανης: 22 αθλήτριες και αθλητές με ανοιχτή επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό καταγγέλουν απίστευτα βασανιστήρια

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »