Χωρίς θεατές και ενώ είναι σε εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας και τα κρούσματα στην Ιαπωνία αυξάνονται, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν. Πότε είναι η τελετή έναρξης.

Οι πιο παράξενοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία του θεσμού ξεκινούν. Γίνονται μετά από έναν χρόνο, οι Ιάπωνες αντιδρούν και δεν θέλουν τη διεξαγωγή τους, τα γήπεδα δεν θα έχουν φιλάθλους.

Και παρότι λίγα 24ωρα πριν την έναρξή τους, οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 δεν απέκλειαν ενδεχόμενη εκ νέου ματαίωση της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής, όλα προχωρούν κανονικά -δεδομένων των συνθηκών- και η τελετή έναρξης θα γίνει κανονικά αύριο, Παρασκευή 23 Ιουλίου. Θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Οπότε θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες αν υπάρξει έξαρση» δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.

Και συμπλήρωσε:

«Έχουμε συμφωνήσει πως βάσει της επιδημιολογικής κατάστασης, θα συγκαλέσουμε ξανά πενταμερή σύσκεψη. Αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν. Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε τι θα κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση».

Διαβάστε επίσης »