Πέθανε ο ηθοποιός Στέλιος Τσολακάκης, όπως έγινε γνωστό, μέσα από ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα στο facebook.

«Πληροφορηθήκαμε αρκετά καθυστερημένα πως έφυγε από τη ζωή λίγο πριν τα Χριστούγεννα ακόμα ένας ηθοποιός μας που ερμήνευσε αρκετούς μικρότερους ρόλους σε παλιές ελληνικές ταινίες ο Στέλιος Τσολακάκης, ένας ωραίος γόης του μουσικού μας θεάτρου γεννημένος το 33. Καλο ταξίδι» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

O Στέλιος Τσολακάκης έγινε γνωστός μέσα απ τις ταινίες του ελληνικού κιν/φου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Ήταν επιθεωρησιογράφος, σεναριογράφος και στιχουργός.

Το 1973 μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εργάστηκε σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Βίκυ Παππά.

Φιλμογραφία:

Ο άνθρωπος του τρένου (1958)

Τα ντερβισόπαιδα (1960)

Στην πόρτα της κολάσεως (1960)

Μήτρος και Μητρούσης στην Αθήνα (1960)

Τα Χριστούγεννα του αλήτη (1962)

Τέρμα τα δίφραγκα (1962)[Νίκος-κουρέας και σκηνοθέτης της ταινίας]
Οι κατεργάρηδες (1963)

Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)[πρόεδρος δικαστηρίου]

Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964)[Λάκης ή Τσιπόνε, αρχικαμαρώτος κρουαζιερόπλοιου]
Η μοδιστρούλα (1964)

Διπλοπεννιές (1966)

Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)

Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)

Ο ανακατωσούρας (1967)

Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήση (1971)

Δυο έξυπνα κορόιδα (1971)

Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)

Ο Πούσκας των Πετραλώνων (1972)

Ο Πατούχας (1972)

Το πιο γρήγορο μπουζούκι (1973)

Παραλάβατε Διορισμόν (1996)

Δείτε την ανάρτηση:

13 Ιανουαρίου 2021, 11:48 ΠΜ

Θλίψη: Έφυγε ο Στέλιος Τσολακάκης, δείτε τι λένε στα social media:
SKAI.gr
9 λεπτά πριν
Μπεκατώρου: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο της ιστιοπλοΐας
Menie6473
13 λεπτά πριν
Την ευτυχία όταν ανοίγει το πακέτο με τα βιβλία που περιμένεις...κανείς unboxer ποτέ 😉
σε μία βδομάδα
BankingNews.gr
18 λεπτά πριν
Συναγερμός για τις ορφανές στην – Προτεραιότητα τα
eReportaz
30 λεπτά πριν
Κέρκυρα: Επιτέθηκε με γροθιές σε αστυνομικό που του ζήτησε να φορέσει μάσκα
https://www.ereportaz.gr/kerkyra-epitethike-me-grothies-se-astynomiko-pou-tou-zitise-na-foresei-maska/
via @ereportaz
ΔΗΜΗΤΡΑΝΤΖΟΥ ΒΑΣΩ
33 λεπτά πριν
Είμαστε σήμερα εδώ γιατί αυτός ο άνθρωπος @velopky δεν παράτησε την ποτέ!! Γνώρισε το σάπιο πολιτικό σύστημα στην και έβαλε σκοπό της ζωής του να το διαλύσει. Και είμαστε μαζί από την αρχή σε αυτό. Λεγόμαστε @ellinikilisi και είμαστε αποφασισμένοι.
Διαβάστε επίσης »