Ο Κρίστοφερ Νόλαν δήλωσε ότι έχει λάβει κλήσεις από συναδέλφους του σκηνοθέτες στο παρελθόν σχετικά με τη μίξη ήχου στις ταινίες του επισημαίνοντας του ότι «δεν ακούγεται». Ο Νόλαν, μετά από αρκετό “κράξιμο” συνάδελφων του, αποφασιε να πάρει θέση σχετικά με τα ηχητικά των ταινιών του και τον μύθο που επικρατεί.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να πήρε την απόφαση να μιλήσει για αυτό, ενώ δεν το έκανε τόσα χρόνια, μετά από την ταινία Tenet που μόλις κυκλοφόρησε. Το ποτήρι ξεχείλισε με το Interstellar, στο οποίο έλαβε χιλιάδες μηνύματα για τον ήχο της ταινίας, με παράπονα από άτομα του κλάδου του (κάποιες φόρες και ανταγωνιστές).«Ήταν πολύ, πολύ ριζοσπαστική επεξεργασία. Σοκαρίστηκα όταν αντιλήφθηκα πόσο συντηρητικοί είναι οι άνθρωποι, όσον αφορά τον ήχο. Μπορείς να κάνει μία ταινία που μοιάζει με οτιδήποτε, μπορείς να τη γυρίσεις στο iPhone σου και κανένας δεν θα παραπονεθεί» ανέφερε στον Τομ Σον που του πήρε συνέντευξη.

«Έχω λάβει πολλά παράπονα» είπε ο σκηνοθέτης όταν ρωτήθηκε από τον Τομ Σον.«Πραγματικά έλαβα κλήσεις από άλλους σκηνοθέτες που μου είπαν: “Μόλις είδα την ταινία σου και ο διάλογος δεν ακούγεται”».

Διαβάστε επίσης »