Στις 8 Μαρτίου 2021 αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση για τις -επαναλαμβανόμενες- πλημμύρες στον κόμβο Κλαδισού, με κατηγορούμενους έναν πρώην πρόεδρο και δύο στελέχη της Επιχείρησης καθώς και έναν αντιδήμαρχο, έπειτα από την αναβολή που πήρε η δίκη την περασμένη Τρίτη.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Χανίων αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε αίτημα επαγγελματία της περιοχής για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες στελεχών της, με την Εταιρεία να δηλώνει “αναρμόδια”, παρότι αναγνωρίζει ότι εμπλέκεται στην κατασκευή τμήματος του αντιπλημμυρικού έργου.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΧ, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 3 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από αίτημα για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του γενικού διευθυντή της Επιχείρησης Κώστα Στεργιάννη, που υπέβαλε ο δικηγόρος Ιωάννης Ντερμανάκης κατ’ εντολή του επιχειρηματία Κυριάκου Παινεσάκη, ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει δει την επιχείρησή του να καταστρέφεται από τα νερά που συγκεντρώνονται στον κόμβο Κλαδισού όταν σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Συμβουλίου που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, η ΔΕΥΑΧ φέρεται να “πετάει το μπαλάκι” για την προβληματική αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Επιχείρησης μιλώντας προς το Συμβούλιο: «Μετά από διαμαρτυρίες του κ. Παινεσάκη στις αρχές του 2017, παρά το γεγονός ότι όλες οι μελέτες για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η ΔΕΥΑΧ επέκτεινε έναν υφιστάμενο αγωγό ομβρίων κατά 60 μ. τοποθετώντας ακόμα 5 σχάρες συλλογής ομβρίων, ενώ στον υφιστάμενο αγωγό υπήρχε μόνο ένα φρεάτιο υδροσυλλογής».

Τη θέση αυτή υιοθέτησε πλήρως το συμβούλιο με την πρόεδρο Χρυσούλα Χατζηδάκη να προτείνει προς το Δ.Σ. ότι «δεν πρέπει να διεξαχθεί Διοικητική έρευνα για επιβολή πειθαρχικών ποινών λόγω μη αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΧ στην υλοποίηση των μικρών παρεμβάσεων», ενώ αντίστοιχες ήταν και οι τοποθετήσεις των κ.κ. Πετσετάκη, Κεμεσίδη και Αλόγλου.

Μάλιστα, στην απόφαση -που ήταν ομόφωνη – η ΔΕΥΑΧ σημειώνει ότι τόσο η ίδια όσο και ο Δήμος Χανίων «αρκετά πριν τα φαινόμενα που οδήγησαν στην αγωγή, είχαν επανειλημμένα απευθυνθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνοντάς την για τα προβλήματα από τις πλημμύρες στην περιοχή του κόμβου και ζητώντας την αντίστοιχη επέμβασή της για την επίλυσή του».

Πάντως, πέρα από την όποια αντίφαση ενέχει η θέση ότι ναι μεν υπήρξε παρέμβαση της Επιχείρησης – έστω και επικουρικά όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΧ – χωρίς να αναγνωρίζει ότι έχει αρμοδιότητα, η άρνηση του Δ.Σ. για διεξαγωγή Ε.Δ.Ε. μοιάζει να παραβλέπει το γεγονός ότι δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά υπαλλήλους και στελέχη της Επιχείρησης και του Δήμου Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο το θέμα των αρμοδιοτήτων όσο και των ευθυνών αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην αίθουσα του δικαστηρίου στις αρχές του ερχόμενου Μάρτη.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Τι έγινε στην δίκη για τις πλημμύρες στον Κλαδισό: Που πετάει το μπαλάκι της ευθύνης η Δ.Ε.Υ.Α.Χ., δείτε τι λένε στα social media:
click4crete
52 λεπτά πριν

Χειροπέδες στον παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη για αδήλωτα χρήματα
10DECO Interior | Διακόσμηση
1 ώρες πριν
📌 Ένα μπάνιο, αποκάλυψη - ΔΕΙΤΕ:
Ελεύθερος Τύπος
1 ώρες πριν
Σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ: Αρνείται τα πάντα ο καθηγητής - Πάνω από 100 οι καταγγελίες -
Breaking News
1 ώρες πριν
Μοναδικό παγκοσμίως ορυκτό ανακαλύφθηκε στο Λαύριο!
Δομή Απασχόλησης & Σ
1 ώρες πριν
399 θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα (18-01-2021)
https://career.duth.gr/portal/?q=node/103845

Διαβάστε επίσης »