Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), ζητούν, με κοινή ανακοίνωσή τους, πέντε δικαστές και εισαγγελείς, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες 41 δικαστικές, από τον βαθμό του Αρεοπαγίτη έως του Πρωτοδίκη, με κοινή ανακοίνωσή τους, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την πρωτοβουλία της ΕΔΕ να εκδώσει ανακοίνωση (24.2.2021), σχετικά με τον κατάδικο, μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας.

Σήμερα, οι πέντε λειτουργοί της Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι δικαστές της περιφέρειας δέχονται πρωτοφανείς επιθέσεις αναφορικά με τις δικαιοδοτικές τους κρίσεις στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και παρ΄ όλα αυτά η ΕΔΕ αντί «να υψώσει ανάστημα και φωνή υπεράσπισης των μαχόμενων Ελλήνων δικαστών, σιωπά για λόγους που δεν μπορούμε και δεν τολμούμε να κατανοήσουμε». Σημειώνουν, ακόμα, ότι «έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, με πρωτοβουλία των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε χρόνο που θα επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις».

Περισσότερα στο www.dikastikoreportaz.gr

Διαβάστε επίσης 

ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον Δημήτρη Κουφοντίνα: θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας

Κ. Τσιάρας: Τι είπε για Κουφοντίνα και αλλαγές στον ΠΚ για τα σεξουαλικά αδικήματα

Διαβάστε επίσης »