Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Κελίν για να εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του για την «κακόβουλη δραστηριότητα της Ρωσίας, περιλαμβανομένων των κυβερνο-παρεμβάσεων και της στρατιωτικής ανάπτυξης κοντά στην Ουκρανία».


Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε νωρίτερα, το βρετανικό ΥΠΕΞ εκτιμά πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της αμερικανικής εταιρείας SolarWinds.

«Η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί βαθιά για μια ακολουθία κακόβουλων συμπεριφορών από τη Ρωσία. Ο Σερ Φίλιπ Μπάρτον, μόνιμος Υφυπουργός Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε πως η Βρετανία στηρίζει τις ενέργειες που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ως απάντηση στην πρόσφατη δραστηριότητα της Ρωσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απέλαση δέκα Ρώσων από τη διπλωματική αποστολή στην Ουάσινγκτον ενώ παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως επέβαλε κυρώσεις σε 32 φυσικά και νομικά πρόσωπα για φερόμενη εμπλοκή τους στις εκλογές του 2020 και «τις υποκινούμενες από τη ρωσική κυβέρνηση απόπειρες να επηρεάσουν τις εκλογές του 2020 με ενέργειες παραπληροφόρησης και παρέμβασης».

Διαβάστε επίσης 

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη ανάπτυξη δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

Διαβάστε επίσης »