«Να δυναμώσει την πάλη του, με στόχο να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι, που παραδίδουν τις δασικές εκτάσεις ως “φιλέτα” στην επιχειρηματική δράση» καλεί τον ελληνικό λαό η Τομεακή Επιτροπή (ΤΕ) Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Εφεδρούπολη Ευκαρπίας. Η ΤΕ επισημαίνει πως η συγκεκριμένη φωτιά, που «αναπτύχθηκε δίπλα στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” και σε εγγύτητα με την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ» αποτελεί συνέχεια μια σειράς πυρκαγιών, όπως οι πρόσφατες του Σέιχ- Σου και του πρώην στρατόπεδου Καρατάσιου.

Κατά την ΤΕ δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι εγκληματικές, καθώς «όλες ακολουθούν την ίδια δασοκτόνο πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση ως εμπόρευμα», ενώ μερίδιο ευθύνης έχουν και οι διοικήσεις σε Περιφέρεια και Δήμο. Η ΤΕ υποστηρίζει ακόμα πως με την πυρκαγιά στην Εφεδρούπολη, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ, χτύπησε για ακόμα μια φορά το καμπανάκι για πιθανότητα πρόκλησης μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

«Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, με βασικό στοιχείο ότι βρίσκεται μέσα, ουσιαστικά, σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με χόρτα, ξερά κλαδιά και θάμνους παντού. Η εγκατάλειψη των παραπάνω περιοχών στη μοίρα τους εδώ και δεκαετίες και η απουσία μέτρων αντιπυρικής προστασίας πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες για αντίστοιχα συμβάντα στο μέλλον» υποστηρίζει το ΚΚΕ και ζητά να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας._

 

φωτογραφία αρχείου

 

 

Διαβάστε επίσης »