«Ασπίδα προστασίας» για τα κτήρια στο λόφο Καστέλι, ενάντια στη ξενοδοχοποίηση υψώνουν ο ένας μετά τον άλλον φορείς της πόλης.

Το βράδυ της Τρίτης, η Αντιπροσωπεία του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ανέτρεψε απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για αμιγή κατοικία σε όλη την περιοχή και πλέον και το ΤΕΕ τάσσεται υπέρ της κοινωφελούς χρήσης στα κτήρια του Πολυτεχνείου και αμιγούς κατοικίας στην πέριξ των κτηρίων περιοχή.

Η θέση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης (που είναι το ανώτατο όργανο) για «κοινωφελείς λειτουργίες» πλειοψήφησε με ψήφους 23 υπέρ και 21 κατά.

Οπως είπε στα “Χανιώτικα νέα”, το μέλος της Αντιπροσωπείας και δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Λουτσέτης, «αποτελεί πλήρη δικαίωση η στάση της αντιπροσωπείας στον αγώνα που δίνουν φορείς της πόλης για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των κτηρίων του Πολυτεχνείου, γυρνώντας την πλάτη στις απειλές της Belvedere, αφού η Αντιπροσωπεία υιοθέτησε και μέρη της εισήγησης που καταθέσαμε σαν Λαϊκή Συσπείρωση προς το δημοτικό συμβούλιο. Τώρα, πλέον αναμένουμε να φανεί η πραγματική πρόθεση της δημοτικής Αρχής για το εν λόγω θέμα».

Πηγή: χανιώτικα νέα

23 Φεβρουαρίου 2021, 23:22 ΜΜ

Διαβάστε επίσης »