Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμειναν οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας που αγωνίστηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα του Προολυμπιακού τουρνουά καράτε στο Παρίσι. Ο Στέφανος Ξένος (-67κ.) έχασε στον α΄ γύρο από τον Ιορδανό Αλμασατφά με απόφαση των διαιτητών (3-2), αφού κανείς αθλητής δεν πήρε σημείο.
Στο Κάτα, η Τζορτζίνα Ξένου έκανε αξιόλογη προσπάθεια, πέρασε στον β΄ γύρο, αλλά δεν προχώρησε κι έτσι κατετάγη 15η μεταξύ 32 αθλητριών.
Την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε στα -55κ. η Μαρία Στόλη, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Ελβετής Σέρερ και 4-1 της Αλ Αϊμί (ΗΑΕ), όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Ρωσίδα Τσερνίσεβα και ηττήθηκε 1-0 μετά από μεγάλη μάχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επόμενη φάση η Τσερνίσεβα διέλυσε 8-0 την αντίπαλό της, ενώ στον ημιτελικό νίκησε 6-2! Η πρόκρισή της στον τελικό (και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο) έστειλε τη Στόλη στα ρεπεσάζ, όπου ηττήθηκε με απόφαση των διαιτητών (5-0) από την Αιγύπτια Γιασμίν Ατιά.
Ούτως ή άλλως, η σημερινή ήταν η ημέρα των «αουτσάιντερ» για την ελληνική αποστολή, αφού στις κατηγορίες τους υπήρχαν άλλα, πολύ πιο δυνατά ονόματα. Από αύριο που μπαίνουν στο παιχνίδι ο Διονύσης Ξένος (-75κ.) και η Βίκυ Πανετσίδου (-61κ.), η θερμοκρασία ανεβαίνει και το όνειρο της ολυμπιακής πρόκρισης είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΑΙΟΣ

 

 

Διαβάστε επίσης »